- Kabanek Green Dry
Preparat konserwująco-zakwaszający do pasz mający zastosowanie w żywieniu wszystkich grup zwierząt monogastrycznych ze szczególnym wskazaniem trzody chlewnej.
Obniża pH przewodu pokarmowego zwierząt oraz wskazuje silne działanie antybakteryjne i przeciwgrzybiczne.
Składa się z mieszaniny starannie dobranych kwasów organicznych i ich soli na nośniku krzemionkowym. Dodatkową zaletą takiej mieszaniny jest występujące tutaj zjawisko synergii użytych kwasów, które wzmacnia działanie bakteriobójcze, zakwaszające oraz grzybobójcze preparatu.
ZALETY STOSOWANIA Green Dry:
- Wykazuje szeroki zakres działania przeciwko bakteriom Gram-ujemnym takim jak E.coli i Salmonella.
- Zmniejsza ryzyko zaburzeń żołądkowych.
- Zwiększa wykorzystanie paszy poprzez stymulację działania enzymów trawiennych.
- Reguluje ph przewodu pokarmowego zwierząt.
- Zawiera kwas mlekowy, który jest naturalnym zakwaszaczem.
- Zapobiega biegunkom, które wywołuje m.in. E.coli.
- Reguluje florę bakteryjną układu pokarmowego.
- Działa przeciwgrzybiczo.
SKŁAD JAKOŚCIOWY: Kwas mrówkowy, mrówczan amonu, kwas octowy, kwas propionowy, nasycone kwasy monokarboksylowe.
OPAKOWANIE: Worki 25 kg na paletach.
TERMIN PRZYDATNOŚCI: 24 miesiące od daty produkcji.
SPOSÓB PRZECHOWYWANIA: Przechowywać w suchych, chłodnych i zaciemnionych miejscach.